Stuurwiel- Adapter

WINDPILOT-adapters werken volgens het schijfrem-principe. De rem kan traploos op de gewenste koers ingesteld worden en heeft een variabele remkracht, de beste beveiliging bij overbelasting, zoals bij een plotselinge klapgijp. In het midden van de as is een ruimte van 10 cm. uitgespaard, groot genoeg voor de complete WHITLOCK / EDSON stuurwielregelaar of voor de grote naven van oude stuurwielsystemen. De adapter is geschikt voor stuurwielsystemen met 5/6/7/8 spaken en kan ook op houten stuurwielen bevestigd worden.

Helmstok-Adapter

De WINDPILOT helmstok-adapter wordt bovenop de helmstok geschroefd en de overbrengingsketting bovenop de helmstok aangebracht. Op deze manier is het systeem heel makkelijk bij te regelen en aan en af te koppelen.

Crossbar

De crossbar wordt gebruikt als de hoek van de stuurlijnoverbrenging van het systeem naar het schip niet gunstig is voor een goed stuurresultaat, bijvoorbeeld bij schepen met een kanohek of een open spiegel met zwemplatform.

Aries-Adapter

Voor schepen waarop voorheen een ARIES gemonteerd was, hebben we een adapter ontwikkeld die makkelijk aan de nog aanwezige ARIES bevestigingsbuizen geklemd kan worden. Montage in een paar minuten!

Aries Adapter