1968 HET BEGIN VAN WINDPILOT

John Adam stichtte de firma WINDPILOT na zijn terugkeer van een avontuurlijke reis van Engeland naar Cuba met een LEISURE 17. Het verhaal van dagenlange stormen, volledige uitputting en zijn stranding op de kust van Cuba, waar hij door Cubaanse militairen werd gearresteerd en wekenlang in de gevangenis zat, haalde de internationale pers. De "Koude Oorlog" was volop aan de gang en de verdenking dat het hier om een aangespoelde spion ging, moest eerst maar eens weggenomen worden! Tijdens zijn gevangenschap rijpte bij hem het idee
WINDPILOT op te richten.

1976 DE DEAL

De vrienden John Adam en Peter Förthmann gingen uit zeilen in Peters stalen jol "Lilofee". Terug aan land sloten ze de perfecte deal: WINDPILOT in ruil voor de stalen jol. John wilde er tussenuit en met zijn gezin een zeiltocht naar Australië maken, Peter had zijn zinnen gezet op de WINDPILOT.

1968 - 1985 DE PRODUCTEN

WINDPILOT, als 's werelds oudste producent van windvaanstuurinrichtingen heeft meer dan dertig jaar praktische ervaring met nagenoeg alle bekende types windvaanstuurinrichtingen. De eerste jaren werden gekenmerkt door talloze experimenten, via "trial and error" werd de weg vervolgd.

De volgende systemen werden in serie geproduceerd:

ATLANTIK Hulproersystemen met V-Windvaan 1968 - 1985
PACIFIC Pendulum-roersysteem met V-Windvaan 1970 - 1975
PACIFIC Pendulum-roersysteem met H- Windvaan 1973 - 1983
ATLANTIK Hulproersysteem met trimtab en H-Windvaan - 1971
PACIFIC trimtab op het hoofdroersysteem 1971 - 1974

    Alle systemen werden ambachtelijk en van roestvrijstaal vervaardigd. Van deze buitengewoon robuuste systemen zijn er heden ten dage nog duizenden in gebruik - al dertig jaar lang!