Het Team

Peter Förthmann, Management
Marzena Wiska
Jens Teich, Operator databewerking
Doro & Greg Kruegermann, Agenten VS

Peter Förthmann

"Geboren in 1947, opgegroeid aan het water in Hamburg, waar hij nagenoeg tegelijkertijd leerde lopen en zeilen. Vele jaren zeeman op de commerciële vaart in de Pacific en schipper van tot nu toe 26 eigen, deels zelfgebouwde schepen. Hij houdt zich nu al een kwart eeuw bezig met het bestuderen en ontwikkelen van windvaanstuurinrichtingen. Förthmann's creatieve inbreng in de evolutie van windvaanstuurinrichtingen is bijna zonder weerga. Het is aan hem te danken dat deze systemen ook in de tijd van bits en bytes actueel zijn gebleven."

(Biografie van de schrijver in het boek "Selfsteering under Sail", Adlard Coles Nautical 1998)

"Veel zeilers zijn van mening dat Peters WINDPILOT vandaag de dag de beste windvaanstuurinrichting ter wereld is. Als uitvinder en producent van deze geniale apparatuur heeft Peter bewezen dat zijn naam in één adem met die van zijn grote voorbeelden genoemd kan worden: Blondie Hasler, Marcel Gianoli, Nick Franklin. Dit boek bevestigt Peters positie als autoriteit wat betreft windvaanstuurinrichtingen."

(Jimmy Cornells voorwoord bij het boek "Selfsteering under Sail", Adlard Coles Nautical 1998)

Peter Förthmann schrijft technische boeken, is organisator van zeezeil-seminars in Duitsland en hield talloze voordrachten over het onderwerp 'Zelfsturen onder zeil' ( in Annapolis, Atlantic City, Chicago, Cowes, Düsseldorf, Hamburg, Las Palmas, London, Miami en Wenen).

Hij is als freelance journalist ingeschreven bij de Yachting Journalists Association in England

 

Marzena Wiska

Jens Teich

Als zeiler, zelfstandig programmeur en systeemanalist is Jens verantwoordelijk voor de dataverwerking, netwerk-opbouw, systeemaansluitingen en de ontwikkeling van de databank.

Jens spreekt zowel Duits als Engels

Doro en Greg Kruegermann
Los Angeles

Een reis van Zweden naar Nieuw Zeeland via Panama in 1992 was het begin. Met een Windpilot Pacific aan het roer van haar Bavaria 42. Dorothee Etz woonde daarna geruime tijd op Vanuatu. Een tussenlanding in Los Angeles tijdens een vlucht naar Europa veranderde haar leven: Greg Kruegermann, 35 jaar eerder met zijn familie uit Duitsland naar de VS geëmigreerd en een succesrijk ondernemer in de pickles business, raakte op slag gefascineerd door de zeilster en sloeg toe. Sinds 1996 zeilen Doro & Greg gezamenlijk met en voor Windpilot door het leven.

Doro spreekt Duits en Engels, Greg Duits, Engels en Spaans

Het vaartuig waarom het gaat !