Uit: YACHTING WORLD maart 1999:

"Onze uitrustingstest is de omvangrijkste die ooit gehouden is. 85 schippers hebben onze omvangrijke, drie bladzijden tellende vragenlijst betreffende hun oversteek van de Atlantische Oceaan ingevuld geretourneerd. Een duurtest vergelijkbaar met die van 400.000 zeemijlen, gebaseerd op de ervaring van zeilers. Als u van plan bent uw schip uit te rusten voor een grote reis en u wilt weten wat wèl functioneert en wat niet, wat overbodig is, of hoe de zeilers sommige onderdelen van de uitrusting beoordelen, dan moet u ons rapport lezen.
Hoe zijn de gegevens verzameld? De vragenlijst concentreert zich op de zaken die speciaal voor de grote reis aangeschaft zijn. De lijst is niet uitputtend, maar omvat de belangrijkste zaken en de beoordeling ervan. Defecten en storingen zijn geëvalueerd, alsmede het voldoen aan de volgende 6 criteria:

  • Betrouwbaarheid
  • Bedieningsgemak
  • Reparatiegemak
  • Duidelijkheid gebruiksaanwijzing
  • After Sales Service
  • Prijs

Voor betrouwbaarheid en after sales service geldt een sleutelrol, aangezien de echte test voor elke schipper erin bestaat of hij, ver van de bewoonde wereld, een systeem kan repareren met de middelen die aan boord aanwezig zijn.
Windvaanstuurinrichtingen gaven onbeperkte ondersteuning zonder de accu te belasten. De meeste zijn in staat rustig door te sturen onder omstandigheden waarbij andere hulpmiddelen het al opgegeven hebben. De WINDPILOT PACIFIC PLUS werd zo goed beoordeeld door de scheepseigenaars die haar geïnstalleerd hebben (bijna 60%), dat we dit systeem de GOUDEN MEDAILLE hebben toegekend. Er is buitengewone lof voor de after sales service geleverd door WINDPILOT-eigenaar Peter Förthmann."

Designprijs 1988

PACIFIC en PACIFIC PLUS worden met designprijzen onderscheiden en in het Deutsches Museum für Art und Design geëxposeerd