WINDPILOT heeft sinds haar oprichting in 1968 fundamenteel onderzoek verricht en alle soorten windvaanstuurinrichtingen onderzocht, gebouwd, getest en verder ontwikkeld. Vervolgens werden op de praktijk gerichte systemen gebouwd, die buitengewoon robuust en makkelijk te bedienen waren.
We hebben niet stilgezeten! Terwijl andere producenten doorgaan met het nagenoeg onveranderd op de markt brengen van systemen die ze 20, 30 jaar geleden ontwikkeld hebben, zijn wij er voortdurend mee bezig de WINDPILOT-systemen te verbeteren.
Hieronder een samenvatting van de vernieuwingen die we sinds 1985 aangebracht hebben:

1985 De eerste vernieuwing

Het idee voor de constructie van een pendulum-roersysteem dat desgewenst ook als dubbelroersysteem gebruikt kan worden kreeg Peter Förthmann in het jaar 1985. De schepen werden steeds groter, het gebruik van stuurwielbesturing nam toe en er was onder solozeilers een groeiende voorkeur voor midden-cockpit schepen. Dat alles maakte het gebruik van pendulum-roersystemen, waarvan het stuurvermogen in principe afhangt van de degelijkheid van de krachtoverdracht op het hoofdroer, telkens weer tot een compromis. Toepassing van eenvoudige hulproersystemen (zonder servo-aandrijving) als volwaardige windvaanstuurinrichting op schepen groter dan ca. 38 voet bleek weinig zinvol. De combinatie van een krachtig pendulum-roersysteem met de voordelen van een van het hoofdroer afhankelijk hulproer bleek "DE LOGISCHE WEG" voor de ontwikkeling van windvaanstuurinrichtingen. PACIFIC en PACIFIC PLUS zijn modulair ontwikkelde tweelingsystemen die, toegesneden op de condities aan boord en de eisen van de schipper, met een nagenoeg oneindige variëteit aan aanbouwmogelijkheden voor elk scheeps- en spiegeltype, met universele montagedelen geleverd worden.

1997 De tweede vernieuwing

Het ontwerpersteam Jörg-Peter Kusserow en Peter Förthmann ontwikkelde, nu voor het eerst met een computergestuurd ontwerpprogramma, de PACIFIC LIGHT. Dit systeem, speciaal voor kleine schepen tot ca. 27 voet/ 8,5 m, deelt de belangrijkste technische eigenschappen met zijn grote broers, maar is met zijn gewicht van maar 13 kg de lichtste windvaanstuurinrichting ter wereld.

Het was een PACIFIC LIGHT die de slechts 7 m. lange "BOUNTY BAY" van de Duitse avonturier Burghard Pieske stuurde tijdens zijn opzienbarende reis over de Pacific in het spoor van Captain Bligh.

1998 De derde vernieuwing

Na een productieperiode van 13 jaar van de PACIFIC en de PACIFIC PLUS werden beide systemen in de jaren 1997 - 98 grondig herzien. Ervaring en kennis, opgedaan met een paar duizend systemen, alsmede nieuwe productietechnieken vonden nu hun toepassing.
Alle systemen worden nu met behulp van computerprogramma's geconstrueerd.

2000 De vierde vernieuwing

Na een conventionele vervaardiging van hulproerbladen van polyester worden sinds het voorjaar van 2000 de roeren vervaardigd met een kern van polyethyleenschuim, met behulp van een rotatieprocédé dat nergens anders ter wereld eerder is toegepast.