Hieronder volgt een beschrijving van de verschillende productiemethoden en de reden waarom we al sinds 1984 de WINDPILOT-systemen niet meer op ambachtelijke wijze van roestvrij staal vervaardigen. Ambachtelijke productie 1968 - 1984In de eerste periode van de zeilsport werden schepen op ambachtelijke wijze gebouwd. Dekbeslag werd van roestvast staal of brons vervaardigd; zeewaterbestendig aluminium was nog onbekend. Industriële productie was, gezien de geringe afzet, niet haalbaar. De ontwikkelings-, materiaal- en loonkosten waren in die tijd nog in evenwicht. Vandaag de dag worden we omringd door industrieel vervaardigde producten, we stellen onze eisen wat betreft kwaliteit en vormgeving hoger en we zijn ons ervan bewust dat de tijd niet stilstaat - of rijdt u soms nog rond in een Volkswagen kever? Ambachtelijke productie in roestvrij staal 1968 1984Na 16 jaar ambachtelijke productie met roestvrij staal hebben wij ons het volgende gerealiseerd: Waarom moeten we materiaalspeling aanvaarden!?
Corrosie?
Oppervlaktebescherming?
Reparatiemogelijkheden?
Aluminium-zandgietprocédé 1984 - 1997Het zandgietprocédé heeft in de ontwikkelingsgeschiedenis van industriële processen een belangrijke rol gespeeld. Een bepaald model (meestal van hout) kon nagenoeg onbeperkt voor nieuwe afdrukken in het zand gebruikt worden. Maar het gieten zelf werd vaak nog met de hand verricht. Wanneer de werknemer bij de gietlepel een slechte dag had, moest het gietstuk opnieuw gesmolten worden! Het procédé:
De gestaag groeiende vraag naar kwalitatief hoogwaardige en bovenal maatvaste producten heeft in de jaren negentig tot een massale sluiting van de kleine loonintensieve zandgieterijen geleid.
Aluminium coquilleprocédé sinds 1997.Tegenwoordig worden aluminium onderdelen over de hele wereld met het coquilleprocédé vervaardigd - standaard in de auto-industrie. Het procédé: De vorm voor een gietstuk wordt door middel van een mechanische bewerking of door computergestuurd slijpen in gietijzer aangebracht. Beide vormhelften omsluiten een holte waarin door luchtafzuiging vloeibaar aluminium opgezogen wordt. Het gietproces vindt machinaal en computergestuurd plaats. De voordelen:
WINDPILOT werkt volgens de hoogste productiestandaard: alle gietstukken worden door een toeleveringsbedrijf van Daimler-Chrysler vervaardigd! De toepassing van de drukgiettechnologie voor de vervaardiging van AlmG5 gietstukken is uniek in West-Europa! WINDPILOT is de enige producent ter wereld met een modulair programma van windvaanstuurinrichtingen, die aan elk schip aangepast kunnen worden met behulp van multivariabele bouwdelen, die door de eigenaar zelf in korte tijd gemonteerd kunnen worden. Dankzij de hoogst moderne productiemethoden kan WINDPILOT tegen een gunstige prijs HIGH-TECH bieden. WINDPILOT is met zijn tijd meegegaan!
Vervaardiging van hulproerbladen met een draaiprocédé sinds 2000Ook met de vervaardiging van de hulproerbladen van de PACIFIC PLUS is WINDPILOT nieuwe wegen ingeslagen. In ons hedendaagse bestaan worden we omringd door 'gedraaide', holle voorwerpen, van benzinetanks tot chocolade paashazen. Het procédé:
Het bijzondere van deze methode is dat het schuim een diepwerkende en onscheidbare verbinding met de buitenhuid van het roer aangaat, aangezien het in wezen om een en hetzelfde materiaal gaat. Een op deze wijze vervaardigd roerblad is nagenoeg ongevoelig voor mechanische beschadigingen en bezit bovendien zoveel drijfvermogen dat het geheel, ondanks de zware stalen asconstructie, absoluut blijft drijven. Het lage gewicht van dit Windpilot-systeem garandeert een geringe lagerwrijving en daarmee goede prestaties bij weinig wind. Dit "Pilotproject" heeft in vakkringen over de hele wereld grote belangstelling gewekt en wordt op vakbeurzen van de ARM (Association for Rotational Moulding) in Europa en de VS geëxposeerd. Alle PACIFIC PLUS systemen worden vanaf maart 2000 met dit nieuwe roer, dat nu ook losgekoppeld kan worden, geleverd.
|
|||||
Waarom WINDPILOT?Omdat we niet hebben zitten slapen! |
|||||